A varázsceruza története: amikor a firkákból valódi gyermekrajzok születnek

Mi is az a varázsceruza? A boltban megvásárolt ceruza még nCCPS-kids-drawingem bír varázserővel! Kell hozzá egy gyermek, aki életre kelti. A gyermek nélkül a ceruza csupán egy élettelen fadarab volna, némi grafittal megfűszerezve. A gyermeken kívül kell még hozzá egy darab papír, egy falfelület, egy járda, ahol ez a csoda megnyilvánulhat. Varázseszköz nem csak a ceruza lehet, hanem az ecset, a festék, a kréta is, vagy bármi más, ami egy alkotás megvalósításához hozzásegíti a kisebb és nagyobb gyerekeket. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Szabadságon az álommanó: avagy miért nem alszik a gyermekünk éjszaka – 2. rész

Az előző részben arra kerestük a választ, mi állhat annak hátterében, hogy sok gyerek nem tudja átaludni az éjszakát. Az elalvást követő három órában minden gyermek felébred egyszer-kétszer a mélyalvásból, ilyenkor kinyitják a szemüket vagy a másik oldalukra fordulnak. Sok gyereknek nem okoz problémát ismét álomba szenderülni, azonban néha nehézséget jelent a visszatalálás az álomvilágba. Egyes gyerekeknél a világ összes álompora is kevés ahhoz, hogy az álomvilág kapuján belépjenek. Ilyenkor az álommanó is feladja a küzdelmet, és szabadságra megy, hogy aztán újult erőkkel segítsen az aggódó szülőknek és a kialvatlan gyerekeknek. Ebben a részben a komolyabb éjszakai problémákkal foglalkozunk, az alvajárással, a visszatérő rémálmokkal, az éjszakai félelemmel és az álmatlansággal. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Szabadságon az álommanó: avagy miért nem alszik a gyermekünk éjszaka – 1. rész

Az álommanó minden gyermeket meglátogat esténként. Türelmesen vár az ágyacskák mellett, amíg az aprócska szemek egyre gyakrabban csukódnak le, és a gyerekszájak egyre nagyobbra nyílnak az ásítások közepette. Ekkor előveszi zsákjából az álomport, többet-kevesebbet, nemakarokaludniés jól megszórja vele a gyermekek szemét. A legtöbb esetben ekkor mély álomba merülnek a gyerekek, a szemecskék leragadnak, és hamarosan egy gyönyörű álomvilágban találják magukat. Reggelig fel sem ébrednek. Néha azonban előfordul, hogy az álompor nem váltja ki a megszokott hatást: a gyermek nem alszik reggelig, rémálmok gyötrik, előfordul, hogy elaludni sem bír. Az álommanó még több álomport hint a gyerekek szemére, és ha ez sem hat, akkor rájön, hogy itt az ideje egy kicsit szabadságra menni, feltöltődni, hogy utána újult erővel folytathassa az álommunkát a gyerekekkel.

Mi állhat annak háttérben, hogy az álommanó sem tud segíteni a gyermekeknek, hogy az ágyukban végigaludják az éjszakát? Erre keressük most a gyermekpszichológia tudásanyagának segítségével a választ! Egy kattintás ide a folytatáshoz….